Chystáte sa na dovolenku? Nezabudnite na automatickú odpoveď na e-mail!

Písanie automatickej odpovede na e-maily patrí medzi moje najobľúbenejšie činnosti v práci. Vždy to totiž znamená, že na nejaký čas (a je úplne jedno z akého dôvodu) nebudem v kancelárii. Preto som sa veľmi potešil dnešnému šéfkinmu e-mailu, v ktorom mne a mojim kolegom zaslala celkom vtipné variácie na ošúchané "Momentálne som na dovolenke, vrátim sa vtedy a vtedy a ak máte niečo súrne tak kontaktujte AB (meno kolegu, ktorého nemáme radi)". Mojimi favoritmi sú čísla 6 a 9. A čo vy?

1. Momentálne som na prijímacom pohovore. V prípade že neuspejem sa Vám ozvem, avšak pripravte sa na to, že asi budem mať pokazenú náladu.

2. Toto je automatická odpoveď na Váš e-mail, nakoľko nie som v kancelárii. Keby som bol, nedostali by ste vôbec žiadnu odpoveď.

3. Ospravedlňujem sa za túto automatickú odpoveď na Vás e-mail, ale lekári mi práve odstraňujú mozog aby som sa po návrate do práce mohol uchádzať o menežérsky post.

4. Prepáčte, ale nakoľko som do 4. augusta na dovolenke, nebudem môcť zmazať všetky neprečítané, zbytočné e-maily, ktoré ste mi poslali. Buďte trpezlivý, vymažem ich hneď ako sa vrátim, v poradí, v akom prišli.

5. Ďakujem za Váš e-mail. Z kreditnej karty Vám práve banka strhla 1000,- SKK za prvých 10 slov a 100,- SKK za každé ďalšie vo Vašej správe.

6. E-mailový server nebol schopný overiť pripojenie do siete a Váš e-mail sa nepodarilo odoslať. Reštartujte, prosím, počítač a skúste odoslať správu znovu.

(Krása tejto automatickej odpovede je v tom, že uvidíte, koľko blbcov to naozaj skúsilo...)

7. Ďakujem za Váš e-mail, je v poradí. Momentálne ste na 352. mieste, odpoveď možte očakávať v priebehu 19 týždňov.

8. Dobrý deň, akurát sa zaoberám Vašou e-mailovou správou. Počkajte, prosím, pri počítači na odpoveď.

9. Utiekol som do iného cirkusu.

10. Nasledujúce 2 týždne nebudem v kancelárii nakoľko sa podrobujem istej operácii. Po návrate ma, prosím, oslovujte "Andrea" miesto pôvodného "Jozef".

Publikované dňa
Zaradené v kategóriach: